din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2561 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 3 noiembrie 2010: Conferinta nationala - "Tendinte si bune practici in formarea profesionala a functionarilor publici"

3 noiembrie 2010: Conferinta nationala - "Tendinte si bune practici in formarea profesionala a functionarilor publici"

  Publicat: 27 Oct 2010       1845 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Centrul de Resurse Juridice organizeaza in data de 3 noiembrie, conferinta nationala cu tema "Tendinte si bune practici in formarea profesionala a functionarilor publici". Evenimentul se va desfasura intre orele 9.30-16.00, in sala Mircea Voda din Hotel Royal, situat in B-dul Mircea Voda, sector 3, Bucuresti.

Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.


Cu aceasta ocazie vor fi prezentate rezultatele proiectului "Dezvoltarea competentelor profesionale in cadrul autoritatilor publice locale in domeniile managementului proiectelor si al achizitiilor publice", fiind totodata un prilej pentru dezbaterea unor aspecte legate de aplicarea legislatiei in domeniul formarii profesionale a functionarilor publici, identificarea tendintelor si nevoilor de formare continua in administratia publica, precum si diseminarea bunelor practici in domeniul resurselor umane care pot contribui la intarirea capacitatii si eficacitatii autoritatilor si institutiilor publice.

Conferinta nationala reprezinta punctul final din seria de evenimente desfasurate de Centrul de Resurse Juridice, actiuni care s-au concentrat pe identificarea nevoilor de formare profesionala pentru 30 de autoritati publice locale din 5 judete precum si pe dezvoltarea competentelor pentru 180 de functionari publici in domeniile managementului fondurilor structurale si achizitiilor publice.

La acest eveniment sunt invitati sa participe specialisti din administratia publica centrala si locala (ministere, CNFPA, ANFP, primarii), reprezentanti ai sindicatelor, functionari publici din administratia publica centrala si locala, reprezentanti ai organizatiilor societatii civile, jurnalisti.
Conferinta este organizata in cadrul proiectului "Dezvoltarea competentelor profesionale in cadrul autoritatilor publice locale in domeniile managementului proiectelor si al achizitiilor publice", cofinantat din Fondul Social European, Programul Operational a��Dezvoltarea Capacitatii Administrative".



Citeşte mai multe despre:    CJR    Functionari publici

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ANOFM: Proiecte de peste 60 mil. de euro pentru digitalizarea serviciilor de cautare a unui loc de munca
29 Feb 2020 | 809

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 21 octombrie 2019
26 Oct 2019 | 1141

RIL. Legile-cadru ale salarizarii nu instituie o procedura prealabila sesizarii instantelor din cadrul jurisdictiei muncii cu actiuni avand ca obiect obligarea angajatorilor la plata, in temeiul legii, a unor drepturi salariale
28 Sep 2018 | 2528

SNST: Scrisoare deschisa privind Salarizarea din Sport si Tineret
30 May 2018 | 1912

SNFP: Functionarii publici din cadrul mai multor ministere si institutiile subordonate acestora nu beneficiaza de majorarea salariului de baza de 15 la suta
24 Aug 2017 | 1300

Monitorul Oficial din data de 06 iunie 2017
07 Jun 2017 | 1650



Articole Juridice

Inechitatile salariale in sectorul public si in sectorul privat
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Situatia lucratorului care ocupa in mod permanent, in temeiul mai multor numiri, un post de suplinitor in lipsa unei proceduri de concurs
Sursa: EuroAvocatura.ro

Raspunderea administrativa in Codul Administrativ (VII)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Functionari publici. Contestatie decizie de incetare de drept a raportului de serviciu prin pensionare. Discriminare pe criteriu de gen
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia civila nr. 149/26.02.2020

Functionari publici. Drepturi salariale functionari. Revocarea pentru viitor a efectelor unui act administrativ de stabilire a drepturilor salariale. Inlaturare pentru trecut a efectelor actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 628/30.07.2020

Functionari publici. Sanctiune disciplinara. Principiul unicitatii sanctiunii disciplinare
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 890/20.10.2020

Functionari publici cu statut special. Dreptul la decontarea biletelor de calatorie cu avionul in afara teritoriului Romaniei. Procedura de aprobare a dreptului de decontare. Principiul teritorialitatii aplicarii legii civile
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 265/10 martie 2021